De Studio

Locatie:
Antwerpen
Categorie:
Renovatie, Interieurarchitectuur, collectief wonen
Fase:
Wedstrijd, 2e plaats
Jaar:
2012
Bijzonderheden/Specificaties:
Theaterruimte

De voormalige gebouwen van Studio Herman Teirlinck in Antwerpen worden door Villanella omgevormd tot ‘De Studio’, een platform voor een waaier aan jeugdperformances. Drie ruimtes worden hiertoe opnieuw ingericht, gebaseerd op het winnende ontwerp … Een lange balk verbindt de drie ruimtes en speelt telkens in op zijn context: een nis op de kop verwelkomt bezoekers met flyers, informatie en posters. De balk dient als decor voor de loungeruimte en de onderdoorgang leidt via de balk naar de intieme foyer. Ingewerkte nissen als letters spellen de naam van het gebouw en keren terug in verplaatsbare tafels, die de mogelijkheid bieden tot het vormen van bijvoorbeeld een podium of catwalk.

No items found.

Wil je duurzaam bouwen of renoveren met ons architectenbureau?

Maak een afspraak!