Dieter & Joemi

Locatie:
Oud-Heverlee
Categorie:
Renovatie
Fase:
Uitvoering
Jaar:
2018
Bijzonderheden/Specificaties:
Energetische totaalrenovatie

Bovenaan de helling van een uitgestrekt perceel is een huis met schuur gelegen, in verval met nood aan een grondige opknapbeurt. We gaan hierbij op zoek naar een ingreep die enerzijds inspeelt op de sterk aanwezige helling in het terrein en die anderzijds aanleunt bij het karakter van de boerderij. We komen tot een oplossing waarbij een platte schijf van beton en metselwerk in de helling wordt ingeplant: een volume dat lijkt te zweven boven het maaiveld en dat fantastische zichten biedt op het achtergelegen natuurgebied. De verdieping en zolderruimte onder het hellend dak verwijzen dan weer naar het meer klassieke karakter van de voormalige boerderij.

No items found.

Wil je duurzaam bouwen of renoveren met ons architectenbureau?

Maak een afspraak!