Het Laar

Locatie:
Aartselaar
Categorie:
Nieuwbouwprojecten, collectief wonen
Fase:
Wedstrijd, 2e plaats
Jaar:
2018
Bijzonderheden/Specificaties:
Sociale woningbouw

Op de site van een voormalige drukkerij en woonhuis wordt een sociaal woonproject beoogd waarin ongeveer 24 wooneenheden en een ondergrondse parking dienen gerealiseerd te worden. We introduceren een publieke doorsteek die het centrum van Aartselaar verbindt met enkele publieke functies buiten deze kern. Het wordt een groen, uitnodigend pad op maat van de trage weggebruiker. Parallel aan de publieke doorgang stellen we twee slanke woonvolumes voor, van elkaar gescheiden door een binnenstraat. Op deze manier versterken we de ingreep van het publieke pad, en beperken we de inkijk op de naburige huizen. Twee verharde pleinen aan de koppen van de gebouwen markeren de toegang tot het woonproject, dat zich verder rond de binnenstraat ontwikkelt.

No items found.

Wil je duurzaam bouwen of renoveren met ons architectenbureau?

Maak een afspraak!