Michel & Carolien

Locatie:
Leuven
Categorie:
Renovatie
Fase:
Opgeleverd
Jaar:
2019
Bijzonderheden/Specificaties:
Beschermd gebouw, arbeiderswoning

Deze arbeiderswoning maakt deel uit van een beschermd stadsgezicht, zijnde dat van één van de arbeiderswijken in het centrum van Leuven. De voorgevel zal dan ook in ere hersteld worden, en gerestaureerd naar historisch model. Binnenin wordt de woning volledig gerenoveerd met aandacht voor een duurzaam, robuust en economisch materiaalgebruik. Zo blijven delen van de constructie zichtbaar, en wordt een semi-industriële sfeer beoogd. We kiezen voor een open plan en een zeer compacte centrale kern met trap, vestiaire en natte zones (toilet, badkamer, technische ruimte) op alle verdiepingen, om zo het ruimtegebruik te optimaliseren en een ruimtelijk gevoel te creëren. Een gevelbreed raam op het gelijkvloers sluit aan bij de tuin en een lichtstraat tussen de houten balkenstructuur zorgt voor zonlicht in de leefruimte. Dit ondanks de ongunstige oriëntatie.

No items found.

Wil je duurzaam bouwen of renoveren met ons architectenbureau?

Maak een afspraak!