Dit zijn we

Koen Senecaut

°1986, Leuven

2010
Master in de ingenieurswetenschappen, architectuur
2017
Zaakvoerder Zin-architecten

Alexander Van Steertegem

°1987, Herent

2011
Master in de ingenieurswetenschappen, architectuur
2017
Zaakvoerder Zin-architecten

Omar Kashmiry


Medewerker

Pauline Truyens


Projectarchitect

Nuno Da Costa


Projectarchitect

Dit doen we

In vluchtige, maar interessante tijden streven we naar sterke, eigenzinnige en hedendaagse renovatie- en nieuwbouwprojecten die overeind blijven. We vertrekken daarom steeds vanuit de eigenheid van een gebouw of perceel, om via een nauwe samenwerking met klanten en bouwpartners te komen tot een functionele architectuur op maat van de gebruiker. Enkel zo kunnen we komen tot een duurzaam bouwproject dat de ambitie heeft tijdloos te zijn.

Zin?

[zin] (zn.; de; m.; -en)

1 reeks woorden die een geheel vormen

Elk ontwerp wordt sterk bepaald door de context van het specifieke terrein of gebouw: haar ligging en oriëntatie, haar impact op de omgeving of straatbeeld, haar geschiedenis, haar eigen potentieel of karakter, maar ook de ambitie of wensen van de eigenaar. Met deze elementen - woorden en beelden - gaan wij aan de slag om een coherent verhaal te schrijven op maat van gebouw en gebruiker.

2 gevoel of verstand, zintuig

Wij houden van licht en ruimte, ritmiek en compositie, van eerlijke materialen, maar niet van franjes. Zo streven we telkens weer naar zorgvuldig opgebouwde, logische en zuivere plannen en ruimtes, die eenvoud, rust en warmte oproepen. Daarmee leggen we de basis voor een kwalitatief gebouw waarin de gebruiker zich goed en thuis voelt.

3 verlangen of wens, lust

Niet alleen de specifieke (praktische) wensen van de opdrachtgever kleuren het ontwerp; minstens even belangrijk is de goesting om er een geslaagd project van te maken. We dagen de opdrachtgever en onszelf dan ook graag uit om voorbij de evidente oplossing te kijken, en daarbij op zoek te gaan naar een specifiek concept. Dit moet aan het einde niet alleen de verwachtingen inlossen, maar bij voorkeur doen dromen van meer.

4 nut of doel, betekenis

Een project is voor ons geslaagd wanneer het, naast de vooropgestelde doelen, een meerwaarde kan betekenen in een groter geheel, ruimer dan de site of het gebouw op zich. We streven daarbij naar duurzame gebouwen of projecten die een positieve invloed hebben op hun onmiddellijke omgeving en het publieke domein. Bovendien kiezen we voor ecologisch verantwoorde projecten naar materiaal- en energieverbruik toe, met een zo klein mogelijke voetafdruk.

5 opzicht

Het bouwproces vertoont, naast de creatieve zijde, verschillende praktische facetten. Wij staan erop dat dezelfde aandacht voor het concept aan het begin van het verhaal wordt verdergezet in een efficiënte opmaak van vergunningsaanvraag en uitvoeringsdossier. Het is pas in een doorgedreven detaillering van het project en een nauwkeurige opvolging bij de uitvoering ervan, dat elke voorafgaande beslissing, elke gekozen lijn van het ontwerp zijn weg vindt naar de realiteit.

Wil je duurzaam bouwen of renoveren met ons architectenbureau?

Maak een afspraak!